• Black Instagram Icon
  • Facebook - Black Circle

Deel jouw foto met #bikeabilly

E-mail: info@bikeabilly.be

© 2019 by Bikeabilly

Bikeabilly supports World Bicycle Relief

wbr-logo-hi-res-x-x.png

Me-time!

March 25, 2018

In België zijn er op dit ogenblik meer dan 7 miljoen fietsen. Sinds 2014 worden er elk jaar meer dan 400,000 fietsen verkocht waarvan de overgrote meerderheid damesfietsen zijn. Ruim een kwart daarvan kiest voor elektrisch. Vrouwen zijn aan een enorme inhaalbeweging bezig: er wordt al lang niet meer teruggedeinsd voor een zeemvel en koersuitrusting, die je tegenwoordig in alle maten en kleuren vindt. Super!

 

Toch is er nog wat werk aan de winkel om vrouwen op hun fiets te krijgen om naar het werk te pendelen, vooral dan als ze een kantoorjob hebben waarbij het niet gepast is om in fluo of spandex rond te lopen (geef toe, zo zijn er niet veel jobs ;-). En arriveren op je werk terwijl iedereen je in koersbroek kan bewonderen, voelt voor mij aan zoals gaan zwemmen met collega's: niet leuk! Ik heb intussen al wat ervaring opgebouwd om ervoor te zorgen dat ik niet het gevoel heb om in badpak in de inkomhal te staan - daarover zeker meer in volgende blog posts.

 

Nu wil ik even delen wat voor mij de 3 belangrijkste redenen zijn om wél voor de fiets te kiezen om naar Brussel te rijden, 20 km met de speed bike, niet alle dagen maar vaak genoeg om het effect ervan te voelen:

 

1. Me-time!

Met wind in de rug en "goei benen" leg ik de 20km naar Brussel in 35 à 45 minuten af. ' Dat zijn dus 35 of 45 minuten die helemaal voor mezelf zijn: enkel ik, mijn fiets en mijn gedachten. Geen gefriemel met smartphones of tablets, geen kinderen in de buurt, geen verplichtingen, geen filestress, geen frustratie omdat de trein niet komt opdagen,... gewoon fietsen. Heerlijk om op weg naar kantoor de konijntjes te zien oversteken, het frisse gras te ruiken en de wind te voelen. Je arriveert op een stralende manier op je werk...

 

2. Me-time!

Ik vind het stiekem erg leuk om met mijn speed bike in Brussel te arriveren. Het is stoer en cool, je zorgt ervoor dat iedereen je ziet (safety first!) en je rijdt heel defensief zodat je 'incontournable' bent in het drukke stadsverkeer. Een echte boost voor je zelfvertrouwen, want een vrouw op een fiets heeft "attitude".

 

3. Me-time!

Na een lange werkdag nog even alles op alles zetten om naar huis te fietsen, tempo maken, de kadans voelen van je fiets, het juiste ritme aanhouden zodat je "in de boter" trapt,...  Met elke kilometer vervliegen bij mij de gedachten over het werk, zodat ik echt "thuis" kom en niet in mijn hoofd nog op het werk ben. 

 

En het mooiste van alles: het is me-time zonder schuldgevoel! Want die 35 of 45 minuten ben je zo-i-zo "kwijt" aan je verplaatsing naar het werk. Je doet er niet alleen jezelf, maar ook de natuur een plezier mee en eigenlijk ook je omgeving. Je hebt beweging gehad zonder daarvoor veel extra tijd te moeten vrijmaken, dus geen schuldgevoel tegenover je gezin of je werk.

 

Hopelijk kan ik andere vrouwen inspireren om de Bikeabilly in hen naar boven te halen. Laat het me dan zeker weten of deel een fotootje met #bikeabilly.

 

Groetjes,

 

Leen (alias Bikeabilly)

 

 

 

 

 

Share on Facebook