• Black Instagram Icon
  • Facebook - Black Circle

Deel jouw foto met #bikeabilly

E-mail: info@bikeabilly.be

© 2019 by Bikeabilly

Bikeabilly supports World Bicycle Relief

wbr-logo-hi-res-x-x.png

3 (fiets)manieren om ergernissen op het fietspad te voorkomen

August 4, 2018

Je kent het wel. Je rijdt op het fietspad, gehaast omdat je je trein moet halen, maar je zit vast achter een bakfietsouder die niet zo snel vooruit geraakt met zo’n bak vol kroost. Of je moet vliegensvlug aan de kant, omdat er vanuit het niets plots een pedelec komt voorbijgevlogen. Of misschien vermijd je ternauwernood een aanrijding met een loslopende hond of jogger? Om nog maar te zwijgen over de samentroepende scholieren die in colonne het fietspad innemen.

Iedereen die regelmatig fietst, kent deze ergernissen wel. Ze zijn niet te vermijden en houden zeker ook verband met onze (nog steeds) gebrekkige fietsinfrastructuur. Maar ze zijn alleszins geen reden om je fiets aan de kant te zetten. Met enkele eenvoudige tips kan je al heel wat ergernissen voorkomen.

1. Wees zichtbaar
Je hoeft er echt niet als een kerstboom uit te zien, maar je moet wél gezien worden. Zoek oogcontact indien

mogelijk en zorg dat je langs alle kanten op de rijweg te zien bent. Een fluovestje met reflecterende strips in het donker is een must. Vergeet niet dat je fluo niet ziet in het donker, reflecterende strips wél. Fluo hoeft niet saai te zijn. Je vindt de leuke fluo-vestjes van Vasimimile in de Bikeabilly webshop.

 


2. Laat van je horen
Het lijkt heel vanzelfsprekend, maar een goed en luid klinkende fietsbel die je gebruikt om jezelf aan te kondigen op het fietspad is geen overbodige luxe. Zeker niet voor een e-bike. Wees niet verlegen. Gebruik die bel zodat iedereen je op tijd hoort aankomen.

3. Houd steeds rechts en haal in langs links
Dit is een basisregel in het verkeer. Hij geldt ook op het fietspad!

Heb jij nog andere fietsmanieren om ergernissen op het fietspad te voorkomen? Deel ze hieronder, op de Bikeabilly website of via Facebook. Je mede-fietser zal je dankbaar zijn.

Vele fietsgroeten,

Bikeabilly