• Black Instagram Icon
  • Facebook - Black Circle

Deel jouw foto met #bikeabilly

E-mail: info@bikeabilly.be

© 2019 by Bikeabilly

Bikeabilly supports World Bicycle Relief

wbr-logo-hi-res-x-x.png

Ontdek onze fietsparaplu!

August 9, 2018

Het regent, het regent, de pannetjes worden nat. Maar een urban cyclist niet! 

 

Of het nu gemiezer, geknetter of een sporadische bui is: regen houdt me van de fiets. De enige reden waarom je me op de fiets in de regen zal zien, is omdat ik het niet verwacht had (ja, heel soms zit zelfs de Meteovista app er naast) en ik er dus alleen maar door kan gaan. Ik ben dan meestal niet zo blij. 

 

Regenpakken, capes allerhande: als urban cyclista heb ik uiteraard steeds het nodige bij zodat ik niet doorweekt geraak. Maar opnieuw: ik word er niet blij van. De meeste regenbroeken geven me het gevoel dat ik in een vuilzak stap en in zo’n cape waan ik me een fietsende ijsberg. Dat moet toch anders kunnen, niet? 

 

Voorlopig heb ik onder de regenpakken en capes nog geen ít items ontdekt, hoewel ik blijf zoeken. Tot voor kort durfde ik voor hele korte afstandjes met de fiets ook wel fietsen met een paraplu in de hand. Niet zo handig, maar het houdt tenminste mijn hoofd, gezicht en bovenlichaam droog. Geen panda-ogen dus. 

 

Maar wist je dat er ook een fietsparaplu bestaat? Juist, deze vind je vanaf heden ook bij Bikeabilly. Deze paraplu werd ontwikkeld in Frankrijk en kan snelheden tot 30km/uur aan. Uiteraard bieden we de paraplu enkel aan na hem zelf ook uitvoerig getest te hebben, ook al betekende dit dan dat we in de regen moesten gaan fietsen… 

 

Even een lijstje van wat ik er zo bijzonder aan vind, op de tonen van Raymond van het Groenewoud: 

 

1. Ze zijn zo cool, meneer. 

Heb jij al vaak een fietsparaplu gezien? Als eerste met zo’n hebbeding rondrijden maakt je een instant hit. 

 

2. Ze zijn zo praktisch, meneer. 

Jaaaa, je houdt je beide handen aan het stuur en moet je geen zorgen maken dat de paraplu gaat waaien. Zelf was ik hierover nogal skeptisch, maar het design van de paraplu is echt knap. Hij heeft een windbestendig frame bestaande uit 8 glasvezelribben. De paraplu zal dus niet open waaien bij hevige wind. En tot slot klik je de paraplu er gewoon af als je de stad ingaat, zodat je hem ook als gewone paraplu kan gebruiken. 

 

3. Ze zijn zo lief, meneer. 

Het is toch waar zeker. Dat is toch gewoon heel schattig om te zien? En vooral: erg handig om de paraplu af te nemen en er de stad mee in te trekken.

 

Heb jij andere oplossingen of outfits om de regen mee te trotseren? Regenbroeken of pakken die niet alleen functioneel, maar ook mooi zijn? Deel het dan zeker onder deze blog, op de website of op Facebook. 

 

Veel fietsplezier, 

 

Leen