• Black Instagram Icon
  • Facebook - Black Circle

Deel jouw foto met #bikeabilly

E-mail: info@bikeabilly.be

© 2019 by Bikeabilly

Bikeabilly supports World Bicycle Relief

wbr-logo-hi-res-x-x.png

Bikeabilly steunt World Bicycle Relief

November 19, 2018

Bikeabilly wilde van bij het begin een "business with a purpose" zijn. Een klein visje tussen de grote vissen. Met een verhaal achter elk product. Met winst die verder gaat dan verkoopcijfers. Het heeft even geduurd voor we een "purpose" gevonden hadden. Maar nu is het zover!

 

Bikeabilly gaat in zee met World Bicycle Relief (WBR). Een organisatie die beseft wat een verschil de fiets kan maken in een mensenleven, bij ons maar ook en vooral in landen waar het transport nog zeer primitief is. Waar gebrek aan transport nog vaak een reden is om kinderen thuis te houden van school, om niet op zoek te gaan naar gezondheidszorg of betere economische omstandigheden. Waar

kinderen en vrouwen vaak het hardste getroffen worden.

 

WBR maakt sinds 2005 een verschil door fietsen te doneren in rurale gebieden in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Hun befaamde "Buffalo bike" is speciaal ontworpen om over moeilijk begaanbaar terrein te fietsen, vraagt weinig onderhoud en heeft een heel robuust frame waar veel mee vervoerd kan worden. Hier vind je verschillende getuigenissen van de manier waarop WBR een verschil maakt.

 

Dit initiatief past volledig in het plaatje van Bikeabilly. We willen er dan ook graag onze schouders onder zetten. Elke bijdrage maakt een verschil, en zeker in het geval van WBR. Eén Buffalo Bicycle kost slechts EUR 134,  maar de maatschappelijke winst ter plaatse is veel groter:

- met een fiets kan tot 5 keer meer goederen vervoerd worden

- de afstand die te voet kan afgelegd worden, wordt tot 4 keer groter per fiets

- per traject van 15 km wordt er 3 uur kostbare tijd uitgespaard

- de aanwezigheid op school verbetert met 28% en de schoolresultaten tot 59%

 

Houd onze site zeker in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 

Om alvast goed te beginnen: tijdens de week van Black Friday kan je heel wat producten bij Bikeabilly met een leuke korting kopen. Tegelijkertijd zal 10% van de omzet (ja, je leest het goed!) die deze week gerealiseerd wordt, integraal naar WBR gaan.

 

Spread the word! En intussen: veel fietsplezier...

 

Liefs,

 

Bikeabilly

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter