• Black Instagram Icon
  • Facebook - Black Circle

Deel jouw foto met #bikeabilly

E-mail: info@bikeabilly.be

© 2019 by Bikeabilly

Bikeabilly supports World Bicycle Relief

wbr-logo-hi-res-x-x.png

Fietsen met een verkoudheid, wel of niet doen?

January 26, 2019

Snotteren, snuiten, niezen, ik doe al 2 weken niets anders. En ik ben niet de enige, aan het gesnotter en gehoest rond me te horen. Januari is voor mij zo-i-zo al de maand waarin mijn fiets het vaakst aan de kant blijft staan. De dagen zijn nog erg kort, zowel 's ochtends als 's avonds is het donker wanneer je naar huis moet fietsen, het is erg koud én dan word ik nog ziek ook.

 

Allemaal drogredenen om niet te fietsen? Nee hoor, ik kan niet wachten om terug wat vaker naar het

werk te fietsen. Maar met een verkoudheid, zelfs een lichte, kruip ik nooit op de fiets. Ook al kan het niet echt veel kwaad en zal je verkoudheid er niet noodzakelijk erger van worden. Buiten het feit dat zo'n druipende neus erg vervelend is tijdens het fietsen, zie ik een verkoudheid echter als een teken dat mijn lichaam wat extra rust nodig heeft. Ik kijk er daarna extra naar uit om terug met de fiets naar het werk te gaan. Intussen heb ik me overigens op yoga gestort. Ik ben al na 1 proefles gefascineerd geraakt door de manier waarop de leerkracht alle spieren van haar lichaam onder controle heeft, hoe je spieren verlengd worden en je spieren traint die je hele houding ondersteunen. Ideaal dus als aanvulling op het fietsen.

 

Wat zegt de medische literatuur over fietsen met een verkoudheid? Lichte fysieke activiteit is altijd OK, zolang het gaat om een verkoudheid zonder koorts. Fietsen kan zelfs helpen doordat het je neus openzet en je dus tijdelijk van een verstopte neus kan verlossen. In het algemeen kan je best onderstaande 3 vuistregels hanteren:

  1. Fietsen is OK zolang je symptomen zich "boven je nek" situeren, zoals bijvoorbeeld een loopneus, een verstopte neus, niezen of lichte keelpijn. Je doet het wel best wat rustiger aan tijdens je fietstocht.

  2. Fiets niet wanneer je symptomen "onder je nek" hebt, zoals bijvoorbeeld pijn in de borst, een droge hoest of maagpijn.

  3. Fiets niet wanneer je koorts hebt, erg vermoeid bent of overal spierpijn hebt.

Ondanks alle bacteriën, hebben we natuurlijk niet stilgezeten bij Bikeabilly. Je hebt misschien gemerkt dat we de website een beetje aangepast hebben en dat de shop nu ook de gelijkaardige producten toont. Er staan ook nog enkele leuke zaken in promotie, dus neem gauw een kijkje. We blijven ons best doen om producten te zoeken die je met nog meer plezier doen fietsen. Producten met een verhaal. Heb jij producten die je graag in ons assortiment zou zien? Laat het ons dan zeker weten.

 

Veel fietsplezier,

 

Leen

Share on Facebook
Share on Twitter