• Black Instagram Icon
  • Facebook - Black Circle

Deel jouw foto met #bikeabilly

E-mail: info@bikeabilly.be

© 2019 by Bikeabilly

Bikeabilly supports World Bicycle Relief

wbr-logo-hi-res-x-x.png

3 tips om naar het werk te fietsen

May 1, 2018

Dit moet een zeer vaak gezochte zoekopdracht op Google zijn. Tenminste, dat hoop ik, want dan zullen de zoekers hopelijk op mijn blog belanden. Het lijkt heel simpel, je springt op je fiets en je rijdt naar je werk. Voor sommigen is het ook echt zo simpel. Voor mij was het niet zo simpel dus deel ik graag enkele tips:

 

1. Alle goeie dingen komen per 3

Dit geldt zeker voor je kleding wanneer je naar je werk fietst. Draag steeds 3 kledinglagen, toch zeker in de koudere seizoenen. Ook in de zomer zal ik bijna steeds 2 lagen dragen:

- de basislaag: een T-shirt of onderhemdje met  lange of korte mouwen (bijvoorbeeld merino zoals Weathergoods)

- de middelste laag: een blouse of truitje (ik kies vaak voor materialen die niet gemakkelijk kreuken)

- de buitenste laag: een waterdichte windstopper (No Such Thing of Meame)

Uiteraard moeten deze lagen allemaal in aangepaste materialen zijn, katoen is uit den boze. 

 

2. Wees voorbereid

Het helpt echt wel als je op voorhand weet voor welke weersomstandigheden je moet kleden. Ik gebruik steeds de app Meteovista die je in detail toont wat de temperatuur / windsterkte / verwachte regenval is op elk uur van de dag. Ook belangrijk: laad je batterij op zodat je 's morgens niet voor een onaangename verrassing staat.

 

3. Vertrek gewoon

NIet meer te veel nadenken, gewoon doen en genieten van je fietstochtje. Wedden dat je gauw verslaafd geraakt en zo vaak mogelijk probeert om de fiets te nemen? 

 

Ook nog even melden dat Moederdag er met rasse schreden aankomt. Bij Bikeabilly hebben we voor elke fietsmama wel een aangepaste tas, dus neem zeker een kijkje en bestel met 10% korting tot en met 13 mei'18 (code MAMA).

 

Veel fietsplezier!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter