• Black Instagram Icon
  • Facebook - Black Circle

Deel jouw foto met #bikeabilly

E-mail: info@bikeabilly.be

© 2019 by Bikeabilly

Bikeabilly supports World Bicycle Relief

wbr-logo-hi-res-x-x.png

Train jij ook in het wiel van een e-bike?

September 5, 2018

Komt dit beeld jullie bekend voor? Dat is een goed teken... Uiteraard mét een helm, wettelijk verplicht voor de speed-bike die trapondersteuning tot 45km/u biedt. Zelf zou ik mijn stalen racepaard niet meer kunnen missen. Niet omdat ik er continu tegen lichtsnelheid mee wil kunnen rondscheuren en de andere fietsers mee van de fietssnelweg jagen. Wél omdat je er een gemiddelde snelheid van 30km/u mee kan halen. Je past je snelheid immers aan aan de omstandigheden.

 

Is een gemiddelde van 30km/u de moeite in vergelijking met een gemiddelde snelheid die je haalt bij een trapondersteuning van 25km/u? Op kortere afstanden ongetwijfeld niet. Op langere trajecten (zoals woon-werkverkeer) scheelt dit echter al gauw 15 minuten per traject. En dat maakt het voor mij de moeite, zeker als je dit traject enkele keren per week aflegt.

 

Bovendien merk ik dat ik mijn stalen racepaard nu veel vaker van stal haal, ook wanneer ik niet naar het werk fiets. Boodschappen, pakketjes verzenden,... Ik ben heel creatief aan het worden om spullen op de fiets  te vervoeren, maar uiteraard scheur ik dan niet aan 45km/u door de dorpskern.

 

Vaker functioneel fietsen dus. Dat is een bijkomend drempelverlagend voordeel van het gebruik van een e-bike.

 

Maar bij zo'n functioneel gebruik, horen ook leuke fietsaccessoires... Wanneer je je fiets vaker en functioneler gebruikt,  heb je nood aan afwisseling in je fietsaccessoires.

 

De Hook'd wil ik jullie zeker aanbevelen. Je bevestigt dit staaltje Nederlands vernuft op je bagagedrager en je hangt je boodschappentassen eraan. Het gewicht van de tas houdt de Hook'd in balans op je fiets, waardoor hij op élke bagagedrager past. Dus ook wanneer er een batterij onder zit.

 

Uiteraard kan je ook 1 van onze prachtige fietstassen gebruiken voor je boodschappen. Niet elke fietstas wil je echter gebruiken voor een ritje naar de supermarkt en ook voor je werk heb je nood aan iets anders.

 

Deze variatie in fietsaccessoires vind je terug bij Bikeabilly, zodat je steeds kan fietsen in functie van je bestemming en niet in functie van je fietsrit.

 

 

 

 

Veel fietsplezier,

 

Bikeabilly